Huidverbetering

Er zijn verschillende behandelingen die Drs. Moerman uitvoert. Niet alleen botox en fillers behoren onder haar specialiteit, maar ook advies met betrekking tot huid problematiek zoals pigmentvlekken, acne, littekens en andere huidverbeteringen.

Het voordeel is dat Drs. Moerman recepten kan uitschrijven voor zalven die vergoed worden door de verzekeraar, hierdoor bespaard u honderden euro’s aan potjes créme.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Scarban –> anti-litteken siliconen gel
  • Hydrochinon créme –> tegen pigment vlekken
  • Azelainezuur créme –> tegen acne, pigment vlekken en rosacea (kleine vaatjes en rode bultjes gelaat)
  • Vitamine A zuur créme/tretinoide –> tegen acne en rimpel verminderend (enige bewezen middel dat rimpels kan doen verminderen!)

Allen wetenschappelijk bewezen

 

Acne

Acne is een complex huidprobleem waar veel mensen last van hebben. Gelukkig zijn er, zoals hierboven al kort besproken een aantal behandel mogelijkheden. Zo kunnen er verschillende crémes worden voorgeschreven, zoals vitamine A zuur créme of Azelainezuur créme (wordt vergoed door de verzekeraar).

Verder is er veel wetenschappelijk onderzoek gaande naar botox tegen acne. Naast de spierverslappende werking tegen rimpels en de remmende werking op zweetklieren, remt het ook de talgklieren. Hierdoor maakt de huid minder talg aan en is de huid minder vet waardoor er minder puistjes ontstaan. Ook worden de poriën kleiner en de huid zachter.

 

 

Littekens

Na acne, andere huidaandoeningen, door een verwonding of bij striae, kunnen er ontsierende littekens op de huid ontstaan. Vooral in het gelaat kan dit erg opvallen en mensen onzeker maken. Littekens zijn eigenlijk een overmaat aan collageen in huid, top, zou je denken! Maar helaas is teveel aan collageen niet mooi, littekens zijn vaak witter, in het begin vaak zelfs rood en kunnen soms zelfs dik worden. Het is soms erg lastig om littekens goed te behandelen. Toch zijn er een aantal opties. Zoals Scarban Siliconen pleisters of gel. Vooral de gel is erg fijn, deze trekt namelijk in waardoor er make-up over gedragen kan worden. Mocht dit onvoldoende effect hebben kunnen de littekens altijd gecorrigeerd worden met fillers.

Ook Plasmage is zeer geschikt voor het verwijderen van littekens en andere huidoneffenheden. Dit apparaat, dat nog het meeste wegheeft van een laser, berust op een nieuwe techniek waardoor “chirurgische” verwijdering niet langer nodig is, maar het betreffende stuk huid met een “plasma spot” techniek behandeld kan worden zonder littekens en zonder snijden.

 

 

Pigment vlekken

Pigment vlekken kunnen ontstaan door zonneschade, ouderdom of tijdens de zwangerschap. In feite is een pigment niets meer dan een ophoping aan pigment, melanine. Door zonlicht wordt dit meer in de huid geproduceerd, daardoor worden we bruiner, worden sproeten donkerder en ontstaan er langzamerhand pigmentvlekken en worden deze opvallender.

Voorkomen is beter dan genezen! Smeer elke dag (regen of zonneschijn, er is altijd UV straling) SPF 30, dit voorkomt niet alleen pigmentvlekken, maar ook rimpels en een dunne huid. Ook met factor 30 word je bruin, alleen je verbrandt niet. Wil je toch lekker bruin worden, smeer dan een zelfbruiner.

Als er dan toch al pigmentvlekken ontstaan zijn, blijft het belangrijk om goede zonnebescherming te gebruiken. Dit voorkomt dat de pigmentvlekken donkerder worden en uitbreiden. Verder zijn er dan nog een aantal behandel mogelijkheden. Er zijn eigenlijk twee effectieve producten: Hydrochinon créme en Azelainezuur créme (de laatste werkt ook nog eens tegen acne en rosacea). Beide kunnen op recept worden voorgeschreven en worden vergoed door de zorgverzekeraar. Deze behandeling wordt geadviseerd te beginnen na de zomer, omdat er de zon dan wat minder kracht heeft en er minder melanine in de huid wordt geproduceerd. Om een maximaal effect te krijgen – ik kan het niet vaak genoeg zeggen – blijven smeren met SPF 30!

Ook Plasmage is zeer geschikt voor het verwijderen van pigmentvlekken en andere huidoneffenheden. Dit apparaat, dat nog het meeste wegheeft van een laser, berust op een nieuwe techniek waardoor “chirurgische” verwijdering niet langer nodig is, maar het betreffende stuk huid met een “spot” techniek behandeld kan worden.

Rimpels

Verder kan er voor rimpels gebruik worden gemaakt van botox of fillers. Als u een wat minder invasieve behandeling wenst kunt u ook de Quanis Dermafiller Pads proberen, waarbij een patch met micro-naaltjes (hier voelt u niets van) de hyaluronzuren in de huid brengt.

Daarnaast werkt Moerman Clinic sinds kort met Plasmage. Dit apparaat kan o.a. fijne lijntjes verwijderen, maar ook moedervlekken, wratjes en bultjes verwijderen. Tevens is het geschikt voor ooglidcorrecties, mini-facelifts en verstrakking van het decolleté.

 

 

In een consult kan Drs. Moerman u adviseren over uw huidproblematiek en een recept voorschrijven. Hiervoor worden verder geen kosten in rekening gebracht, op eenmalig € 30,- intake consult kosten na. Mocht u dan ook een behandeling wensen met botox en fillers, komt dit bedrag te vervallen.