N E W : Belkyra | vet oplossende injectie

Vanaf mei 2019 komt er een nieuwe behandeling: Belkyra! De eerste injectable die vet permanent oplost!

Belkyra (in Amerika bekend als Kybella) is een product dat vetcellen permanent verwijdert en vermindert. Zonder liposuctie of chirurgie, bent u op een relatief veilige manier met slechts enkele injecties van overtollig vet af.

Het wordt in Amerika al jaren gebruikt en is zowel door de FDA (Amerikaans voedsel en medicijnen autoriteit) als door de Europese voedsel en waren/medicijnen autoriteiten goedgekeurd, veilig en effectief bevonden voor de behandeling van vooralsnog onderhuids vet van de onderkin.

Hoe werkt het?

De werkzame stof in Belkyra (een vorm van deoxycholinezuur) komt van nature in ons lichaam voor en zorgt ervoor dat vet wordt afgebroken en opgenomen door het lichaam. Door deze stof te injecteren in plekken waar zich overmatig vet bevindt, kan daar extra vet afbraak worden bewerkstelligd. Het gevolg is dat de vetcellen daar nooit meer terug zullen komen. Zo bent u permanent van uw plaatselijke vet af. Op dit moment is het “approved” voor de onderkin. Er lopen echter meerdere succesvolle onderzoeken naar het gebruik op andere lichaamsdelen.

Door het vet van de onderkin te reduceren lijkt de kaaklijn strakker en heeft het gezicht een minder vol voorkomen. Het oogt jong en fris. De huid gaat na de behandeling niet “slap hangen”. Door het proces van vet oplossing wordt de huid ook strakker!

Bij de behandeling worden meerdere injecties geplaatst. Na een tijdje zal het vet langzaam afnemen. Soms zijn er echter meerdere behandelingen nodig met ongeveer een maand interval om het gewenste permanente effect te verkrijgen. Dit verschilt per persoon en de hoeveelheid vet.

De behandeling kent weinig risico’s in vergelijking met chirurgie of liposuctie en komt overeen met die van een behandeling met bijvoorbeeld Botox of een hyaluronzuur filler. Er kunnen wat blauwe plekken, wat roodheid en zwelling ontstaan. Tevens kan na de behandeling het gebied wat gevoelig zijn of wat anders aanvoelen. Dit trekt na enkele dagen weg. In zeldzame gevallen zou tijdelijk lichte zenuwschade kunnen ontstaan, dit is in slechts 3% van de onderzoeksgroep voorgekomen; bij volluit glimlachen kwam dan een mondhoek minder mee, er was verder niets zichtbaar. Dit was reversibel; na enkele weken-maanden trok dit vanzelf bij. Het is hierom echter wel belangrijk dat een bevoegde en goed geschoolde arts deze behandeling uitvoert. Daarom zal Drs. Moerman van Moerman Clinic in  beginnen met de scholing van Allergan. Allergan is een farmaceutisch bedrijf dat onder andere Botox produceert, waar Moerman Clinic tevens uitsluitend mee werkt.

Binnenkort is Belkyra beschikbaar, vanaf mei meest waarschijnlijk. 

Volg de Instagram en Facebook accounts van Moerman Clinic om op de hoogte te blijven!

Instagram // Facebook: @moermanclinic