Botox

Moerman Clinic in Groningen is het adres voor zorgvuldige en met aandacht uitgevoerde behandelingen met Botox. Dokter Kimberly Moerman werkt zorgvuldig en zeer natuurlijk.

algemeen | Wat is Botox?

 

Door de jaren heen ontstaan er rimpels in de huid. Wanneer we  lachen of praten spannen we spiertjes aan in ons gezicht. De huid daarboven moet dan steeds weer terugveren, echter verdwijnt er met de jaren steeds meer elasticiteit uit de huid. Het resultaat is dat rimpels blijven staan. Door gebruik te maken van botox kunnen we deze rimpels verhelpen en voorkomen.

Botox is een eiwit, niet meer en niets minder. Toegepast op de juiste manier is het heel natuurlijk en zeker niet schadelijk. Moerman Clinic staat voor natuurlijke resultaten op een verantwoorde manier.

In 1956 werd botox voor het eerst ontdekt en geïsoleerd. Zo’n 20 jaar later werd het voor het eerst toegepast op patiënten. De medische en cosmetische toepassingen zijn echter pas in de jaren ’90 tot stand gekomen. Nu is alles van dit eiwit bekend, en wordt het dagelijks toegepast.

 

De behandeling

In het consult worden uw wensen besproken, er zal uitleg worden gegeven over de producten en de behandeling. Dan zal de behandeling worden uitgevoerd.

Voor een behandeling, inclusief consult, wordt altijd ruim ingepland (vaak 45 minuten). Zodat er rustig de tijd kan worden genomen om uw wensen te bespreken en alles uit te leggen.

 

De resultaten

Een behandeling met botox is niet direct zichtbaar, het duurt ongeveer 5-14 dagen voordat de botox is ingewerkt. Uiteindelijk resulteert dit in een fris uitziende, gehydrateerde, jonge stralende huid. De resultaten houden zo’n 3-6 maanden. Wanneer u vaker een behandeling heeft ondergaan, zult u merken dat het elke keer wat langer duurt voor het effect van de botox weg is.

 

De risico’s

Een behandeling met botox kent weinig risico’s. Het ontstaan van blauwe plekken na een ingreep komt soms voor, dit is niet schadelijk en trekt vanzelf weg. Verder ontstaat er bijna altijd wat roodheid en zwelling ter plaatse van de injectie, dit verdwijnt binnen enkele minuten.

Uiteraard mag u altijd bellen of mailen als u zich zorgen maakt over het beloop. Dokter Moerman is elke dag, op elk moment beschikbaar mocht u zich zorgen maken.

 

De nabehandeling

De eerste dagen na de ingreep mag u niet sporten, zware inspanningen verrichten of naar de sauna gaan. Voorkom tevens direct contact met zon of zonnebank, als er blauwe plekjes aanwezig zijn kunnen deze namelijk permanente pigmentvlekjes worden onder invloed van UV straling. Tot slot mag u de eerste twee weken na de ingreep geen intensieve huidbehandelingen ondergaan. De normale dagelijkse werkzaamheden mag u uiteraard wel hervatten.

 

 

Voorhoofdsrimpels

Door het samenspannen van de voorhoofdsspier worden de wenkbrauwen omhooggetrokken. Dit leidt tot horizontale rimpels op het voorhoofd.

Dit kan verholpen worden door in het voorhoofd wat botox aan te brengen. De voorhoofdsspier zal op deze manier ontspannen waardoor de rimpels binnen enkele dagen geleidelijk wegtrekken.

€ 1 zone

 

Fronsrimpels | meer voorbeelden op Instagram @moermanclinic

 

Fronsrimpels zijn de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen, ze ontstaan als we boos kijken. Wanneer ze niet meer weggaan in ontspanning, lijkt iemand dus continu boos.

De fronsrimpel ontstaan door meerdere spiergroepen, deze moeten elk ontspannen worden met botox om de fronsrimpel te verhelpen

Ook helpt deze behandeling heel goed tegen hoofdpijn! De spanning zal verdwijnen en de wenkbrauwen worden iets gelift, vooral als u deze behandeling combineert met een wenkbrauwlift met botox. Heerlijk ontspannen dus, botox in de frons. 

€ 1 zone

 

 

Wenkbrauwlift | meer voorbeelden op Instagram @moermanclinic

 

Normaal gesproken ligt de wenkbrauw van vrouwen net boven de oogkas-rand, bij mannen net op of onder de oogkasrand. Echter door het slapper worden van de huid en de spieren naarmate men ouder wordt, kan de wenkbrauw naar beneden zakken. De klachten die hierbij passen zijn een zwaar en vermoeid gevoel, druk boven de ogen en verminderd zicht.

Door enkele injecties met botox aan de buitenkanten en ter plaatse van de frons kan deze gelift worden, de spiertjes die de wenkbrauwen deels naar beneden trekken worden hierdoor namelijk ontspannen. Wilt u een meer permanent effect? Dan is de ooglidcorrectie met Plasamage misschien wat voor u, de ooglidcorrectie zonder snijden!

gehele lift inclusief frons: € 1 1/2 zone

staart lift: € 1  zone

 

Kraaienpootjes

 

Kraaienpootjes zijn de fijne lijntjes rondom de ogen, wanneer deze overmatig aanwezig zijn kan dit een verouderd en vermoeid uiterlijk geven. De fijne lijntjes ontstaan door aanspanning van de kringspier die rondom ons oog loopt, deze spier zorgt er onder andere voor dat we de ogen dicht kunnen knijpen, maar zijn bijvoorbeeld ook actief bij het lachen.

Door deze spier te ontspannen met botox, zullen de kraaienpootjes verdwijnen.

€ 1 zone

 

Bunny lines

 

Bunny lines ontstaan bij sommige mensen bij het lachen en zijn kleine schuine lijntjes die over de neus lopen. Ze ontstaan bij het optrekken van de neus, zoals een konijntje dat kan doen. Vandaar dat ze bunny lines heten. Of je deze lijntjes wel of niet hebt is deels genetisch bepaald en ontstaan op kinderleeftijd. Bij de ene persoon komen ze in sterkere mate voor dan bij de ander, soms zijn ze ontsierend.

De neusspier is verantwoordelijk voor het ontstaan, deze wordt aangespannen bij lachen, het optrekken van de neus en bij samen knijpen van de ogen tegen fel licht bijvoorbeeld.

Door in het neusspiertje aan weerszijde van de neusrug wat botox te injecteren kan dit probleem verholpen worden.

€ 1/2 zone

 

 

Gummy smile | meer voorbeelden op Instagram @moermanclinic

Een gummy smile is een rand tandvlees (gum) die zichtbaar wordt bij het lachen. Sommige mensen schamen hiervoor en hebben vaak een hand voor de mond. Naast het cosmetische bezwaar kan het zijn mensen vaker last hebben van een droge mond.

Door twee injecties net naast de onderkant van de neus te plaatsen en een injectie net onder het midden van de neus te plaatsen kan een gummy smile verholpen worden. De spiertjes die de lip omhoog treken worden dan namelijk geremd.

€ 1/2 zone

 

 

Kaakklemmen en tandenknarsen

 

Bruxisme is een verzamelnaam van kaakklemmen en tandenknarsen. Onder kaakklemmen verstaan we het krachtig op elkaar klemmen van de kaken. Het kan leiden tot masseter hypertrofie, een verdikte kaakspier. Dit resulteert in een vierkante kaaklijn, wat bij mannen geen probleem hoeft te zijn, maar bij vrouwen vaak minder wenselijk is.

Tandenknarsen leidt tot slijtage van tanden en kiezen, daarmee bijkomende problemen van het gebit.

Door in de kaakspier wat botox te injecteren kunnen we de kracht uit deze spier halen, zodat het tandenknarsen en kaakklemmen wordt verminderd. Ook zal de spier in grootte afnemen, echter voor volledige atrofie van de spier is soms na 6 weken een extra behandeling nodig.

€ 2 zones

 

 

 

Kinputjes “Golfbal kin”

 

Een zogenaamde golfbal kin ontstaat door een overactieve kin spier. Hierdoor ontstaan er allemaal putjes in de kin, wat erg ontsierend kan zijn. Deze spier wordt met de leeftijd groter en sterker, door eten en praten bijvoorbeeld.

Door een enkele injectie in de kin te plaatsen kan dit verholpen worden.

€ 1/2 zone

 

 

Hoofdpijn en Migraine

 

Ook bij hoofdpijn en bij migraine kan botox een oplossing bieden. Er zijn de afgelopen goede resultaten hierin bereikt. Afhankelijk van waar de hoofdpijn vandaan komt kan er lokaal met botox behandeld worden. Dit kan in het voorhoofd zijn, aan de zijkanten van het hoofd of in de nek.

Dit is een behandeling op maat, die we stap voor stap zullen bespreken, het kan zijn dat de eerste behandeling onvoldoende is. Echter behandeld Drs. Moerman liever opbouwend, dat is het meest efficient. Zo wordt “overbehandeling” voorkomen.

€ 1 zone tm 3 zones, afhankelijk van het type hoofdpijn

 

 

Overmatig transpireren

 

Al jaren wordt botox gebruik bij overmatig transpireren. Botox werkt als spierverslapper, maar tevens remt het de productie van zweet door de zweetklieren. Dit kan onder te oksel zijn, maar bijvoorbeeld ook op het voorhoofd.

Dit is een behandeling op maat, die we stap voor stap zullen bespreken, het kan zijn dat de eerste behandeling onvoldoende is. Echter behandeld Drs. Moerman liever opbouwend, dat is het meest efficient. Zo wordt “overbehandeling” voorkomen.

€ 2 zones tm 3 zones, afhankelijk van de mate van transpireren en de locatie