Plasmage

Moerman Clinic in Groningen is het adres voor zorgvuldige en met aandacht uitgevoerde behandelingen met Plasmage. Dokter Kimberly Moerman werkt zorgvuldig en zeer natuurlijk.

[maxbutton id=”11″ ]

Plasmage: het permanente effect van een operatie, zonder snijden!

De Plasmage behandeling is een nieuwe, innovatieve en zeer vellige techniek. Het wordt ook wel “soft surgery” genoemd, aangezien het effect van Plasmage  in de buurt komt van het effect van een operatie, echter met veel minder risico’s en een kortere hersteltijd. Plasmage mag alleen worden uitgevoerd door artsen die een gecertificeerde opleiding hebben doorlopen.

Wat is het?

Plasmage doet misschien nog wel het meest denken aan een laser, maar dit is zeker minder waar. Het apparaat schiet kleine straaltjes plasma uit op de huid. Plasma bestaat uit geïoniseerde gasdeeltjes. Elke straaltje dat wordt aangebracht op de huid, doet de huid krimpen. Zo verdwijnt overtollige, slappe huid. Zoals bij een operatie de slappe overtollige huid wordt weggehaald, maar dan dus zonder snijden. Uiteraard wordt de behandeling uitgevoerd met adequate verdoving.

Het grote voordeel is dat er geen littekens worden gemaakt. Verder is de zwelling veel minder erg dan bij een operatie en ontstaan er geen blauwe plekken, dit alles maakt dat het herstel veel sneller is dan bij een operatie. De Plasmage behandeling is dus een zeer goede optie wanneer u een operatie nog een stap te ver vindt.

 

Waarvoor is het geschikt?

Plasmage kan voor drie hoofddoelen gebruikt worden:

  1. Verstrakking van de huid
  2. Verwijderen van huidoneffenheden
  3. Verwijderen van zeer fijne lijntjes.

De verstrakking van de huid is geschikt voor een boven- of onderooglidcorrectie, wenkbrauwlift, facelift en verstrakking van de hals en het decolleté.

Onder verwijden van huidoneffenheden wordt verstaan het verwijderen van moedervlekken en pigmentvlekken, acne, littekens en striae, wratjes, xanthalasmata en bultjes.  Tevens kunnen tatoeages worden verwijderd.

Het verwijderen van fijne lijntjes kan worden toegepast op fijne kraaienpootjes, craquelé huid op de wangen en rond de mond en neuslippenplooi.

Voorbeelden

 

Hoe ziet de herstelperiode eruit?

Direct na de behandeling zijn er kleine puntjes zichtbaar. Deze korstjes zullen na ongeveer 5-7  dagen van de huid loslaten, het is erg belangrijk dat er niet aan de korstjes gepulkt of gekrabd wordt. Tevens zal er zwelling ontstaan, afhankelijk van het behandelde gebied. Deze zwelling trekt na 3 dagen weg. Om de zwelling tegen te gaan kunt u koelen.

Wanneer alle korstjes weg zijn zal er een nieuwe, roze huid “baby huid” verschijnen. Hier mag u gewoon make-up over heen dragen. Het is erg belangrijk dat u deze nieuwe huid goed beschermt tegen zonlicht. Na enkele weken zal de nieuwe huid geleidelijk bijkleuren naar uw normale huidkleur. Bij de ene persoon gaat dit sneller dan bij de andere persoon. 

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Het effect kan soms direct zichtbaar zijn en verbetert nog sterk in de weken-maanden na de behandeling. Nadat de zwelling en de roze huid verdwenen zijn heeft u een goed beeld van het resultaat. Toch zal de huidconditie nog verder verbeteren.  Dit gebeurt binnen een periode van 2 maanden doordat er in de diepere huidlagen stimulatie van Collageen en Elastine ontstaat. Collageen en Elastine zijn belangrijk voor een jeugdige, strakke en elastische huid.

Dit alles tezamen zorgt voor een permanente verstrakking van de huid, zoals u ook bij een reguliere chirurgisch oplossing zou ondervinden. Het is echter wel zo dat de veroudering en verslapping van de huid doorgaat. Dit betekent dat na enkele jaren de huid weer zal gaan verslappen en een nieuwe behandeling eventueel nodig is. Ook dit is hetzelfde als bij een chirurgische behandeling, echter liggen de Plasmage prijzen veel lager dan bij een chirurgische behandeling en is de behandeling minder invasief (dat wil zeggen; er wordt niet gesneden of geprikt in de huid), kent het minder complicaties en is de hersteltijd korter.

Het kan voorkomen dat de huid dusdanig verouderd of verslapt is, dat één behandeling misschien onvoldoende resultaat geeft. Het resultaat is afhankelijk van het type huid en leefstijl, zoals roken of veel zonlicht blootstelling. Wanneer een tweede behandeling nodig zou zijn krijgt u dit voor 30% van de originele prijs.

Klik hier voor de actuele prijslijst.